Break-out programma

Creëren van waarde uit innovatie

Innovatie gaat niet alleen over het genereren van ideeën, maar ook over het realiseren van ideeën die bijdragen aan de bedrijfsstrategie. In deze sessie gaan we onder leiding van Richard Wagenmakers, Digital & Innovation Officer bij KPMG in op de innovatiestrategie en wat er komt kijken bij het opzetten van een professionele innovatiemachine – en de rol van de CIO en CDO.

Hoe benut je echt de kracht van data en technologie?

Als je meerwaarde uit data en technologie wilt halen, is het verleidelijk te denken en te handelen vanuit specifieke use cases, waarbij kosten, baten en reikwijdte helder zijn. Tegelijkertijd wordt vaak gewerkt met overkoepelende, hoog gegrepen strategieën. Wanneer je deze twee zaken weet samen te brengen, maak je pas écht gebruik van de kracht van data en technologie. Maar hoe doe je dit? Daarover gaat deze sessie gehost door Qlik.

AI, cloud en data

Hoe kun je voor ethische en verantwoordelijke AI-oplossingen zorgen, nu door AI-gestuurde resultaten mogelijk kunnen leiden tot rechtszaken, reputatieverlies en financiële gevolgen? Praat mee en deel ervaringen, geleerde lessen en tips over je cloud en data journey in deze sessie, geleid door Ged Roberts, Tata Consultancy Services Netherlands.

Van datawetenschap naar waarde

De focus van data science moet liggen op het leveren van waarde. Veel data-initiatieven mislukken omdat ze onvoldoende zijn gekoppeld aan het uiteindelijke doel: bedrijfswaarde. “Als je je niet eerst afvraagt wat een dataproject moet opleveren, ben je gewoon geld aan het verspillen”, zegt Nicholas Vasilius, data & machine learning executive bij DAF Trucks. In deze sessie deelt hij de do’s en don’ts van data science en data engineering en inzichten over het managen en behouden van datatalent in een corporate omgeving.

Werken aan een innovatieve datastrategie

De manier waarop veel organisaties data verzamelen, interpreteren en ernaar handelen, is versnipperd en ongestructureerd. Een innovatieve datastrategie – met oog voor governance en privacy – kan uitkomst bieden. Hoe doe je dit? In deze sessie, gemodereerd door Nick Smaling, Partner bij The Boston Consulting Group (BCG) en gehost door Adobe, praten we over de belangrijkste principes en leren we van praktijkvoorbeelden.

It’s all about Experience!

Hoe kun je de IT in je organisatie perfect in lijn brengen met met wat klanten, medewerkers en de business nodig hebben? Hoe herdefinieer je de technologie zodat deze beter aansluit op de noden en wensen van de eindgebruiker? In deze sessie, gemodereerd door Marco Gianotten, Founder and CEO bij Giarte en gehost door Riverbed, gaan we in op deze vragen.

Transformational Technologies

De inzet van technologie is altijd een mix van een IT-push en een business-pull. Maar niemand kan ontkennen dat de oplossingen, de cloud en softwareplatformen van vandaag zowel voorwaarden als drivers zijn voor transformaties die gedreven zijn door de business. In deze sessie, gehost door Deutsche Telekom, vertellen CIO’s en hun partners over de mogelijkheden en delen ze hun aanpak.